Ikke vær for streng med deg selv

En av de vanligste feilene mange gjør når de starter med trening, er å sette for store forventinger til seg selv. Før du starter å trene er det viktig å bestemme deg for hva det er du ønsker å oppnå med treningen. Mange ønsker å se ut som sin favorittskuespiller, eller kjendisen som kjæresten alltid sukker litt ekstra høyt til når de viser sin fantastiske kropp på TV. La oss være ærlig med en gang. Dette er ikke vanlige mennesker, de har ikke en 8 til 4 jobb, de trenger ikke å handle selv, eller følge barna på verken skole eller fotballtrening. De har personlige assistenter, barnevakter og private kokker som ordner alt de måtte trenge. I tillegg har de en motivasjonsfaktor som er mer enn vi dødelige kan drømme om. En perfekt kropp er for dem et arbeidsverktøy, og er absolutt nødvendig for at de skal kunne tjene de sinnsyke summene de gjør hvert år. Personer som dette har mer tid og penger enn vanlige folk noen gang vil ha. I tillegg har de personlige trenere som følger dem verden over og spesialtilpasser treningsprogram nettopp for dem. Vi vanlige dødelige må klare oss med oss selv, og den lille fritiden vi har.

Så hvordan oppnå resultat?

Når du har bestemt deg for å dempe presset på deg selv, og satt et realistiske mål for treningen, er tiden kommet for å sette opp et treningsprogram og en kostholdsplan. Ja, man kommer ikke langt om man ikke legger en plan for kosthold også. Sett deg ned og gå gjennom kalenderen din; når har du tid til å trene? Husk du skal ikke fylle alle ledige timer med trening. Ikke bare vil man miste motivasjon i løpet av få dager, men man gir ikke kroppen tid til å komme seg. Alle muskler trenger hvile. Det er like viktig som trening. Om musklene ikke får tid til å hvile vil resultatene la vente på seg og man mister motivasjon. Klarer du å finne 30 -60 minutter 2-3 dager i uken er det en kjempestart. Det er nok trening til at man ser resultater etter kort tid, men lite nok til at man ikke mister motivasjon. Hva gjelder kosthold er det vanskelig å skulle gi konkrete tips og råd, da det variere enormt fra person til person. Det positive er at man kommer utrolig langt med sunn fornuft. Ut med sjokolade, brus, potetgull og fritert mat. Inn med vann, grønnsaker og rent kjøtt. Protein er utrolig viktig om man skal trene flere ganger i uken. Musklene trenger protein og fett for å vokse og yte nok under trening. Det er derfor viktig å ikke bare gå på baderomsvekten når man skal se resultat. Man kan fort ende opp med at vekten en uke ikke går ned et gram, men sannheten er at man har tapt fett og lagt på seg muskler. Sørg derfor for å føre en ukentlig dagbok over vekt og mål. Finn frem målbandet og mål mage, armer og lår. Det er ofte der man vil se størst endring, og ingenting er mer motiverende enn å vite at man har gått ned i magemål og opp i vekt.

Øvelser

Når man har bestemt når og hvor mye man skal trene er det på tide å finne den riktige treningsmetoden. Skal man holde motivasjon oppe, er det viktig å finne øvelser man trives med og man føler at man mestrer. Treningsstudio er løsningen for mange, men mange føler også ubehag ved å trene sammen med mennesker som alle virker til å være både slankere og bedre enn en selv. Det er viktig å huske at hjemmetrening kan også gi gode resultat. Velg deg aktiviteter ut fra hva du er komfortabel med og vet at du kan gjennomføre. Man kan for eksempel starte med raske spaserturer 2-3 ganger i uken og et overkommelig antall situps morgen og kveld, kombinert med knebøy hver lunsjpause. Etter bare 1-2 uker vil man merke at kroppen ønsker mer. En kropp som trenes jevnlig vil ha mer, så når kroppen sier at den er klar for mer øker du enten antall økter pr. uke eller bytt øvelser til noe tyngre. Det viktigste er å alltid fokusere på at litt trening er mye bedre enn ingen trening.